Recept ångkokt spenat

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Ångkokt spenat

Ett fräscht sätt att koka spenat på så att det inte blir så slabbigt och tråkigt. Samma tillagningssätt fungerar utmärkt på andra sallater, t.ex. ruccola.

Utskriftsvänlig version

Ångkokt spenat med sökord som spenat, salt, ångkokt, vegetariskt och vatten

Ingredienser (4 portioner)

  • 100 g bladspenat
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Häll vattnet och saltet i en kastrull och koka upp.
  2. Lägg i spenaten och koka utan lock i c:a 30 sekunder.
  3. Servera genast.

1 kommentar

  1. sebbe:

    3 stjärnor

    som nästan alla vet Spenat är en persisk växt.där brukar man blanda kokade Spenaten med yoghurt.prova den kanske du kommer att gilla den.

Totalbetyg: 3 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Ångkokt spenat recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013