Recept bönor i senap och timjan

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Bönor i senap och timjanStjärnrecept

Med en god bönsallad som kan ersätta potatisen om man så vill.

Receptet är hämtat ur boken Paul grillar (Norstedts). Köp den på Bokus för 188 kr.

Utskriftsvänlig version

Bönor i senap och timjan med sökord som paul svensson, sallad, grillat, grillfest och örtkryddor

Ingredienser (4 portioner)

  • 200 g brytbönor (haricot vert)
  • 200 g kidneybönor, kokta
  • 200 g stora vita bönor, kokta
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 5 msk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk finhackad schalottenlök
  • 1 kruka körvel

Tillagning

  1. Koka brytbönorna i lättsaltat vatten i 1-2 minuter, de ska vara mjuka men fortfarande med lite spänst. Kyl dem i kallt vatten.
  2. Skölj kidneybönorna och de vita bönorna.
  3. Blanda dijonsenap, vinäger, socker och rapsolja till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner schalottenlöken i dressingen.
  4. Vänd försiktigt upp bönorna med dressingen. Plocka körveln och blanda ner den i salladen.

Kommentera detta Bönor i senap och timjan recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013