Chèvrelax på spenatbädd

Nyttig och smakrik laxrätt som är GI. Vill man göra den LCHF tar man bara smör istället för olivolja och vispgrädde istället för matlagningsgrädde.

Ingredienser (4 portion)

1 msk olivolja
350 g färsk spenat
4 portionsbitar laxfilé
3 dl matlagningsgrädde
2 msk vitvinsvinäger
100 g chèvreost
1 tsk salt
nymald vitpeppar
2 burkar färdigkokta kidneybönor
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt
nymald svartpeppar

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Ta fram en ugnssäker form och häll lite olivolja i botten.

Skölj spenaten och ta bort de allra grövsta stjälkarna. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i spenaten. Låt den ligga i max 1/2 minut. Ta upp den och skölj i ett durkslag med iskallt vatten. Låt spenaten rinna av och lägg den i formen.

Lägg laxen på spenaten. Strö över salt och lite nymald vitpeppar.

Blanda matlagningsgrädde med vinäger och häll över spenaten.

Smula chèvreosten ovanpå laxen.

Grädda i ugnen i 12-15 minuter.

Skölj bönorna väl och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i en skål.

Fler liknande recept