Recept endivesallad

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Endivesallad

Fräsch, krispig, nyttig och smakrik sallad. Serverar man med, t.ex parmaskinka, så blir det en hel måltid.

Utskriftsvänlig version

Endivesallad med sökord som frasig, sallad, ruccola, pinjenötter och buffé

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 endiver
  • 1 kruka rucolasallad
  • några blad rosésallad
  • ¾ dl rostade pinjenötter
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • Vinägrett
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk dijonsenap
  • 3 krm salt
  • 4 msk olivolja

Tillagning

  1. Skär bort roten på endiven och dela den i blad. Lägg ut på ett snyggt fat.
  2. Skär rosésalladen i smala strimlor.
  3. Blanda samman rucola och rosésalladen i en skål. Strö det över endivebladen.
  4. Garnera med pinjenötterna och parmesanen.
  5. Skaka ihop ingredienserna till vinägretten och skeda hälften över salladen. Servera resten till.

Kommentera detta Endivesallad recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013