Recept fänkåls- och apelsinsallad

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Fänkåls- och apelsinsalladStjärnrecept

En frisk och smakrik sallad signerad Tomas Tengby.

Receptet är hämtat ur boken Välkommen på middag! (Norstedts). Köp den på Bokus för 179 kr.

Utskriftsvänlig version

Fänkåls- och apelsinsallad med sökord som sallad, fänkål, apelsin, c-vitamin och tillbehör

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 fänkål, tjock och knubbig
  • 2 apelsiner, gärna blodapelsiner
  • apelsinsaft
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Sköj och skär bort missfärgningar på fänkålen. Dela längs med. Dela ännu en gång till kvartar. Skiva sedan tunt längs med. Filea apelsinerna.
  2. Blanda skivor av fänkål och apelsin på ett fat. Pressa apelsinsaft och ringla olivolja över. Salta och peppra. Pynta med fänkålsdill om det satt någon sådan på.

Kommentera detta Fänkåls- och apelsinsallad recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013