Recept gös med basilika och parmesanost

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Gös med basilika och parmesanost

En nyttig och smakrik rätt med italienska smaker på trevliga insjöfisken gös.

Utskriftsvänlig version

Gös med basilika och parmesanost med sökord som gös, basilika, tjejmiddag, parmesanost och bröllop

Ingredienser (4 portioner)

  • 600 g gösfiléer
  • havssalt
  • 1 ½ dl mellangrädde
  • 1 dl finriven parmesanost
  • ½ dl vitt vin
  • 1 klyfta finhackad vitlök
  • ½ kruka basilika
  • Tillbehör
  • kokt potatis
  • kokt sparris
  • körsbärstomater

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka basilikabladen och blanda med grädde, parmesanost, vitt vin och vitlök.
  3. Lägg fiskfiléerna i en smord form, salta lätt och bred på röran.
  4. Stek fisken i ugnen i 20 minuter.
  5. Servera med kokt potatis, kokt sparris och körsbärstomater.

Kommentera detta Gös med basilika och parmesanost recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013