Recept grekisk bönsallad

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Grekisk bönsallad

En alternativ och extra nyttig grekisk sallad med lågt GI. Skala inte gurkan för det är i skalet vitaminerna sitter.

Utskriftsvänlig version

Grekisk bönsallad med sökord som fetaost, spenat, sallad, gi och enkelt

Ingredienser (4 portioner)

  • 200 g stora vita bönor
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 gul lök
  • 3 tomater
  • 1 gurka
  • 1 gul paprika
  • 20 svarta oliver
  • 100 g fetaost
  • färsk baldspenat
  • Till servering
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj bönorna väl i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Ansa och skiva löken. Skär tomater, paprika, gurka och fetaost i bitar.
  3. Blanda bönor, lök, tomater, gurka, bladspenat, basilika, paprika och oliver.
  4. Servera med balsamvinäger, olivolja och nymald svartpeppar.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Esprit du Silène (Frankrike, 89 kr, varunr: 2246)

Kommentera detta Grekisk bönsallad recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013