Recept grekisk köttfärslimpa

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Grekisk köttfärslimpa

En fräsch och smakrik köttfärslimpa med fetaost och oliver.

Servera med kokt potatis.

Utskriftsvänlig version

Grekisk köttfärslimpa med sökord som paprika, oliver, fetaost, ströbröd och enkelt

Ingredienser (4 portioner)

  • 600 g nötfärs
  • 100 g fetaost
  • 1 röd paprika
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl ströbröd
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 gul lök
  • 10 urkärnade oliver
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ströbröd och vispgrädde. Låt stå och svälla i 10 minuter.
  3. Tärna paprikan och riv löken.
  4. Blanda nötfärs, ströbröd, ägg, kryddor i en skål till en jämn smet.
  5. Smula i fetaost, lägg i de tärnade paprikorna, rivna löken och oliverna i smeten.
  6. Lägg smeten i en avlång bröd form (1 ½ liter).
  7. Grädda mitt i ugnen i 50-60 minuter.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

Kommentera detta Grekisk köttfärslimpa recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013