Recept grekiska fyllda tomater

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Grekiska fyllda tomater

Klassisk grekisk vegetarisk rätt. Fyllda tomater funkar bäst varma men är även goda kalla.

Utskriftsvänlig version

Grekiska fyllda tomater med sökord som vegetariskt, tomat, olivolja, medelhavsmat och persilja

Ingredienser (4 portioner)

  • 8 bifftomater
  • 2 gula lökar
  • 2 dl grekisk olivolja
  • 2 dl ris (av rundkornig kladdig sort)
  • 4 dl grönsaksbuljong från tärning
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad basilika
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skär av toppen på tomaterna. De ska senare användas som lock.
  3. Gröp försiktigt ur tomaterna med en sked och skär inkråmet i småbitar och lägg i en skål.
  4. Salta tomaterna invändigt och ställ dem åt sidan upp och ner så de kan rinna av.
  5. Hacka löken och fräs den gyllengul i hälften av olivoljan. Tillsätt riset och inkråmet från tomaterna
  6. Häll på buljongen och låt koka på svag värme i 20 minuter.
  7. Rör om och krydda med persilja, basilika, svartpeppar och eventuellt mer salt.
  8. Fyll tomaterna med blandningen och lägg på locken.
  9. Ställ dem i en ugnsäker form och häll på resten av olivoljan.
  10. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Låt svalna lite innan servering.

Kommentera detta Grekiska fyllda tomater recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013