Grön sparrissoppa

Fräsch och nyttig förrätt till en försommarmiddag.

Ingredienser (6 portion)

450 g färsk grön sparris
1 gul lök
7 dl kallt vatten
1 ½ grönsaksbuljongtärning
5 dl matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
smör
salt
nymald vitpeppar
strösocker

Tillagning

Skala, skiva och koka sparrisen mjuk i saltat vatten.

Häll av vattnet. (Spara gärna lite av sparrisspadet till att blanda ut buljongen med istället för vatten.)

Skala och finhacka löken.

Fräs sparrisen och löken i lite smör utan att det tar färg.

Tillsätt vatten, buljongtärning, vitt vin och grädde.

Låt koka i 10-15 minuter.

Smaka av med salt och vitpeppar och en nypa socker.

Mixa soppan med en matberedare.

Sila soppan för att få den riktigt slät.

Servera med nybakat vitt bröd.

Fler liknande recept