Recept grönsallad

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Grönsallad

En nyttig grönsallad är ett enkelt sätt att se till att maträtten på tallriken får en vitamininjektion. Den är dessutom busenkel att göra. Vill man göra den lite lyxigare kan man addera till exempel paprika och lök. En dressing av vinegrettetyp är god att ringla över.

Utskriftsvänlig version

Grönsallad med sökord som sallad, gurka, populär, tomat och enkelt

Ingredienser (4 portioner)

 • 0,5 st isbergssallatshuvud
 • 3 st tomater eller 20 körsbärstomater
 • 0,5 st gurka

Tillagning

 1. Skiva salladen och skölj den ordentligt. Låt rinna av.
 2. Dela tomaterna och gurkan.
 3. Blanda allt i en stor skål.

5 kommentarer

 1. Evelyn Lundh:

  3 stjärnor

  Jag letar efter grönsallad recept för att alltid blir det isbergssallad, gurka och tomater....det är ju så tråkigt....jag vill ha många andra alternativ

 2. Sabina:

  2 stjärnor

  Jag håller med Kaspe och Evelyn , receptet är vanligt och tråkigt men ändo är de inte dåligast i värden!! Kaspe har rätt , nicolas du vet nog inte så mycket om sallad som du kanske tror!!!

 3. Bengt Vinegrett:

  Gud så bra! Har verkligen haft kreativ torka vad gäller härliga sidedishes. Tror ändå att man inte får spara in på kvaliteten på råvarorna. Kanske lyxar till det hela med en rödlök - det är ju ändå tisdag "smile" "smile" :) ;)

 4. Ems:

  Vadå, varför finns det här ens som recept? Det här är ju bas i nästan all sallad. Men bara som den är? Näe...

 5. Elin:

  Hej!

  Jag går i skolan i 6:an och jag håller på med (mat)kosten. och det är inte bra att äta sallad som bara består av gurka, salladsblad och tomat, för att i gurka och tomat består det av mest vatten. I gurka är det 95% vatten. Så man kan ta med tex. fetaost, broccoli, bönor o ja annat gott :D

Totalbetyg: 2,5 baserat på 2 betyg

Kommentera detta Grönsallad recept

* = Obligatoriskt fältVi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013