Recept gulaschsoppa

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Gulaschsoppa

Gulasch är utan tvekan Ungerns nationalrätt. Något enhetligt recept finns dock inte, men paprika och kummin är oumbärliga ingredienser. Detta är slowfood skapad långt innan begreppet.

Utskriftsvänlig version

Gulaschsoppa med sökord som högrev, fransyska, rostbiff, slowfood och soppa

Ingredienser (4 portioner)

  • 500 g nötkött (högrev, fransyska, bog eller rostbiff)
  • 2 röd paprika
  • 2 gul lök
  • 2 tomater
  • 2 selleristjälkar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 l köttbuljong
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 tsk brödkummin
  • 3 msk tomatpuré
  • salt
  • peppar

Tillagning

  1. Tärna kött, paprika, tomater, selleri och lök.
  2. Bryn kött, grönsaker i olivolja i en tjockbottnad kastrull. Krydda med papikapulver.
  3. Häll på buljongen när köttet fått färg och koka upp.
  4. Finhacka vitlöksklyftor. Blanda med kummin och smör. Rör ner smörblandningen i soppan tillsammans med tomatpurén.
  5. Låt gulaschen sjuda i 2-3 timmar. Soppan är klar när köttet nästan faller sönder. Smaka av med salt och peppar.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Pech-Latt (Frankrike, 93 kr, varunr: 2233)

Kommentera detta Gulaschsoppa recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013