Recept gyllengul fiskgratäng med kräftstjärtar

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Gyllengul fiskgratäng med kräftstjärtar

Enkel fiskgratäng med mycket smak och fin färg. Servera fiskgratängen med ris eller pressad potatis.

Utskriftsvänlig version

Gyllengul fiskgratäng med kräftstjärtar med sökord som saffran, hokifilé, kräftstjärtar, paprika och torsk

Ingredienser (4 portioner)

  • 500-600 g hokifilé eller torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • ½ purjolök
  • 1 röd eller gul paprika
  • 2 dl crème fraiche saffran- och tomat
  • 1 burk kräftsstjärtar (170 g)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg den färska eller tinade fisken i en ugnssäker form.
  3. Salta och peppra.
  4. Strimla purjolök och skär paprika i små tärningar. Lägg grönsakerna på fisken.
  5. Klicka crème fraiche över fisken och baka den mitt i
    ugnen 20-25 minuter.
  6. Häll av lagen från kräftstjärtarna och lägg dem på gratängen under de sista 5 minuterna.
  7. Servera med kokt ris eller pressad potatis.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Fleur du Cap Chardonnay (Sydafrika, 87 kr, varunr: 2015)

Kommentera detta Gyllengul fiskgratäng med kräftstjärtar recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013