Recept kall inkokt lax

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Kall inkokt lax

Lättlagad svensk klassiker som passar extra bra på sommaren. Laxen kan förberedas upp till två dygn i förväg och stå och dra i sin lag. Servera gärna med inlagd gurka och dillmajonnäs.

Utskriftsvänlig version

Kall inkokt lax med sökord som lax, omega 3, dill, sommar och rödlök

Ingredienser (4 portioner)

  • 500 g laxfilé
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • ½ dl strösocker
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 msk salt
  • ½ skivad rödlök
  • 1 skalad och skivad morot
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 dl färsk hackad dill

Tillagning

  1. Skär laxen i bitar om ca 3x3 cm.
  2. Blanda övriga ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda några minuter.
  3. Lägg i fisken och koka någon minut. Se till att lagen täcker ordentligt. Ta kastrullen från värmen och låt laxen svalna i lagen.
  4. Servera med kokt potatis, dillmajonnäs och inlagd gurka.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: La Gascogne par Alain Brumont (Frankrike, 79 kr, varunr: 2882)

Kommentera detta Kall inkokt lax recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013