Kålpudding är svensk husmanskost när den är som allra bäst. Laga den på hösten när kålen är riktigt fräsch och mjäll. Kålpudding är en lite enklare variant till kåldolmar men minst lika god.
Servera med gräddsås, kokt potatis och rårörda lingon.
häll över lite ljus sirap så blir den perfekt
Om du använder lite potatismos i köttfärsen istället för vatten så blir konsistensen mycket bra och så smakar det bättre...
Gött
mmmm bra
Om du har ont om tid, så kan du använda resterna från julens brunkål, istället för att bryna kål.
Prova att göra "kåldolmepudding" med kokt ris, ett ägg och ganska rikligt med svartpeppar, mjölk istället för vatten. Gör buljong på ett par tärningar eller fond och slå över i formen så att buljongen når upp till övre lagret kål men inte täcker det. Mjölig potatis till, det blir fin sky som duger som den är...
Jag brukar alltid bryna min kål med sirap så får den god smak och mjuknar snabbare.
I färsen blandar jag i en liten gul, finhackad lök och vitlök. Sedan tar jag gärna en aning grädde i smeten och varvar kål och färs med två lager färs och tre kål.
:)
hej hej!
Mitt betyg blev som ni ser en fyra... jag la till ett ägg i receptet o ringlade över sirap när jag brynde vitkålen.. + att jag hällde över sirap innan jag ställde in kålpuddingen i ugnen,,
tjoflöjt! trevlig söndagskväll alla glada :)
Totalbetyg: 4 baserat på 5 betyg
© Receptcentralen.se 2007-2013