Koka broccoli

Broccoli är egentligen en medelhavsväxt, men eftersom den är så härdig kan den odlas i stora delar av vårt avlånga land. Broccolin har över 2000 år på nacken som matväxt, men det var först på 1950-talet som den blev riktigt populär.

Receptet är på hur man kokar färsk broccoli, vill man av någon outgrundluig anledning koka fryst så står det garanterat på förpackningen hur man ska gå till väga.

Ingredienser (4 portion)

2 buketter broccoli
havssalt

Tillagning

Fyll en stor kastrull med vatten. Salta ordentligt. Sätt den på högsta värme.

Skär broccolin i mindre buketter. Man kan även äta stammen, men då bör den skäras i mindre bitar innan kokning.

När vattnet kokat upp så läggs broccolin i. Vänta tills det kokat upp och låt sen koka i 2-3 minuter.

Häll av vattnet i ett durkslag och servera när den svalnat lite.

Fler liknande recept