Kokoslax med svart ris

Lax med lite thailändska smaker från kokosmjölk och röd curry. Välj gärna ett grövre ris eller ett med lite mer färg. Numera finns både svart och rött ris i våra ajfdrer.

Ingredienser (4 portion)

600 g laxfilé
2 msk olivolja
1 schalottenlök
1-3 tsk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
1 röd chilifrukt
1 ½ tsk soja
2 ½ dl vatten + 1 msk fiskfond
1 tsk socker
2 vårlökar
färsk koriander
4 portioner svart ris/råris/vildris
blandad sallad

Tillagning

Skär laxfilén i stora tärningar och bryn dem i olivolja i en stekpanna. Lägg tärningarna på ett fat.

Hacka schalottenlöken och fräs den i stekpannan tills den blir mjuk men inte tar färg.

Tillsätt röd currypasta och kokosmjölk.

Sänk värmen och rör om ordentligt.

Dela den röda chilin, skrapa bort fröna och hacka den fint.

Tillsätt chilin och häll i soja, vatten, fiskfond och socker. Skär vårlökarna i tunna skivor och tillsätt dessa tillsammans med laxtärningarna. Låt det hela puttra lätt 2-3 minuter.

Koka riset och skölj salladen.

Strö färsk koriander över fiskgrytan och servera med riset och salladsbladen.

Fler liknande recept