Recept kokt sparris

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Kokt sparris

En snygg, god och vitaminrik rätt. Bäst blir det om man gör den på nyskördad och närodlad sparris.

Utskriftsvänlig version

Kokt sparris med sökord som sparris, grön rätt, gi, vår och maj

Ingredienser (4 portioner)

  • 800 g sparris
  • 2 tsk salt per liter vatten

Tillagning

  1. Skala vit sparris noga med enpotatisskalare. Börja direkt under knoppen. På grön sparris räcker det oftast att bara skala nederdelen. Skär av den nedersta träiga delen på både vit och grön sparris
  2. Skölj sparrisennoga . Sortera dem efter tjocklek med knopparna åt samma håll och bind ihop dem till knippen.
  3. Koka upp rikligt med vatten i en gryta och tillsätt salt. Lägg i sparrisen och koka tills den är mjuk, grön sparris ca 10 min, vit sparris 25-40 min.
  4. Känn efter med en provnål i rotändan om sparrisen känns mjuk. Tag upp den med hålslev. Låt vattnet rinna av ordentligt.

Kommentera detta Kokt sparris recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013