Kryddiga kycklingspett

Enkla marinerade kryddiga kycklingspett.

Ingredienser (4 portion)

600 g kycklingfilé
Marinad
2-3 vitlöksklyftor
2 dl matyoghurt (10 %)
2 tsk paprikapulver
2 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
2 tsk honung
ev. kajennpeppar

Tillagning

Skär filéerna i tärningar på cirka 3 centimeter.

Skala och pressa vitlöken. Blanda vitlök, matyoghurt, paprikapulver, spiskummin, salt, honung och ev kajennpeppar.

Lägg ner kycklingtärningarna i marinaden och låt stå i kylen minst 2 tim.

Sätt ugnen på 225 grader.

Låt träspett ligga i blöt innan kycklingbitarna träs på spetten.

Stek i övre delen av ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15 minuter.

Servera med pilaffris, ris med kokt broccoli, haricots verts och kokos, eller matvetesallad och citronklyftor att pressa över.

Fler liknande recept