Nyttiga lammfärsburgare

Goda lammfärsburgare, som man antingen steker eller grillar, med mycket grönsaker till. Vill man lyxa lite extra gör man en chèvreröra att servera till.

Ingredienser (4 portion)

400 g finmald lammfärs
2 msk hackad färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk havssalt
nymald svartpeppar
1 zucchini
1+1 msk olivolja
körsbärtomater
kalamataoliver
bladspenat
4 skivor formbröd

Tillagning

Arbeta ihop lammfärs, färsk basilika, pressad vitlök, ägg, salt och nymald svartpeppar till en smidig färs. Forma till fyra stora burgare.

Skiva zucchinin grovt, pensla med olivolja, salta och stek eller grilla dem.

Pensla burgarna med olivolja och stek eller grilla dem c:a 3 min på varje sida.

Rosta formbrödet.

Servera burgarna på brödet. Toppa med stekt zucchini, tomater, färsk basilika, bladspenat och oliver.

Fler liknande recept