Recept örtgazpacho med olivolja och gurka

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Örtgazpacho med olivolja och gurka Stjärnrecept

Överbliven soppa kan man frysa in och servera som granite. Ta fram och skrapa över till exempel en bruschetta med tomat och mozzarella.

Receptet är hämtat ur boken Toms tips (Norstedts). Köp den på Bokus för 188 kr.

Utskriftsvänlig version

Örtgazpacho med olivolja och gurka med sökord som soppa, sommar, tom sjöstedt, örtkryddor och förrätt

Ingredienser (6 portioner)

  • 2 gröna paprikor
  • 1 gurka, ca 400 g
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • 3 dl plockade örter, till exempel basilika, persilja, körvel och oregano
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • Garnering
  • ½ gurka
  • basilika och körvel
  • olivolja

Tillagning

  1. Kärna ur paprikorna och skär dom i mindre bitar. Skala gurkan och skär den i mindre bitar. Mixa alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Häll upp i fyra snygga glas.
  2. Skala gurkan till garnering och skär i fina små tärningar. Garnera med basilika, körvel, gurktärningarna och massor med olivolja.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: La Gascogne par Alain Brumont (Frankrike, 79 kr, varunr: 2882)

Kommentera detta Örtgazpacho med olivolja och gurka recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013