Recept örtpestofyllda baconlindade kycklingfilérullar

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Örtpestofyllda baconlindade kycklingfilérullar

Kycklingfiléer som har halverats, plattats till, fyllts med örtpesto, rullats ihop och sen baconlindats. Hälften av örtpeston blandas sen med crème fraiche och till en god passande kall sås.

Utskriftsvänlig version

Örtpestofyllda baconlindade kycklingfilérullar med sökord som bacon, örtkryddor, kycklingfilé, kycklingfilé i ugn och pinjenötter

Ingredienser (4 portioner)

  • 3-4 kycklingfiléer
  • Örtpesto
  • 1 dl färska basilikablad
  • 1 msk färska rosmarinblad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 dl riven gréve
  • ½ dl pinjenötter
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • ½ dl olja
  • ½ tsk finsalt
  • Övrigt
  • havssalt
  • nymald svartpeppar
  • 1 paket bacon
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 portioner potatis eller ris

Tillagning

  1. Skär ett djupt snitt längst med varje kycklingfilé och fläk upp dem till tunna plattor. Banka på kycklingen med köttklubba eller handen så att de blir någerlunda tunna.
  2. Salta och peppra.
  3. Mixa basilika, rosmarin, oregano med ost, pinjenötter, skalad vitlöksklyftor, olja och salt med mixerstav eller i en mortel.
  4. Ta undan ca hälften av örtpeston och blanda med crème fraiche. Bred resten av peston på kycklingfiléplattorna. Rulla ihop dem. Linda baconskivor runt kycklingfilérullarna och fäst ihop med små trästickor.
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Bryn kycklingfilérullarna runt om. Lägg i en ungsfast form och ställ in i ugnen i 15-20 minuter. Innertemperaturen ska vara runt 70 grader.
  7. Servera kycklingfilérullarna med såsen, potatis eller ris.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge (Frankrike, 115 kr, varunr: 5283)

Kommentera detta Örtpestofyllda baconlindade kycklingfilérullar recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013