Recept pestotomater

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Pestotomater

Smakrik sidorätt som räcker till 6 personer. Passar extra bra till lamm- eller fläskkött.

Utskriftsvänlig version

Pestotomater med sökord som parmesanost, pinjenötter, tomat, basilika och tillbehör

Ingredienser (6 portioner)

  • 6 stora mogna tomater
  • 50 g färsk basilika
  • 25 g rostade pinjenötter
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 25 g nyriven parmesan

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om man har varmluft).
  2. Halvera tomaterna och placera dem i en ugnsfastform med snittytan uppåt.
  3. Lägg basilika, pinjenötter och vitlöksklyftor i en stor mortel. Mortla till en jämn massa.
  4. Tillsätt oljan i en tunn stråle under omrörning. Blanda sist i parmesanen.
  5. Fördela pesten på tomaterna och sätt in i ugnen i 20 minuter. Tomaterna ska vara mjuka.
  6. Låt svalna lite innan servering.

Kommentera detta Pestotomater recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013