Recept plommonsallad med chokladbollar

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Plommonsallad med chokladbollarStjärnrecept

Gör gärna en större mängd chokladbollar, de håller sig flera veckor i kylen. Om man inte äter upp dem förstås.

Receptet är hämtat ur boken Kalf-Hansens ekologiska kök - Lustfyllt året runt (Prisma). Köp den på Bokus för 182 kr.

Utskriftsvänlig version

Plommonsallad med chokladbollar med sökord som plommon, rune kalf-hansen, augusti, sallad och mörk choklad

Ingredienser (4 portioner)

  • Chokladbollar
  • 50 g mörk choklad, 70 procent
  • 40 g smör
  • 1/3 dl honung
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl kokosflingor
  • Plommonsallad
  • 8 plommon (500 g)
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • saft från 2 apelsiner

Tillagning

  1. Smält chokladen i en djup tallrik över ett vattenbad.
  2. Blanda den smälta chokladen med mjukt smör, rör i honung och havregryn.
  3. Låt det stelna i kylen. Forma 4 kulor och rulla dem i kokos.
  4. Kärna ur plommonen. Dela dem i klyftor och lägg dem i en skål.
  5. Blanda med timjan och apelsinsaft.
  6. Servera plommonen med chokladbollarna.

Kommentera detta Plommonsallad med chokladbollar recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013