Recept purjolök med honung, getost och lavendel

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Purjolök med honung, getost och lavendelStjärnrecept

Tillbehör till grillning skapat av Paul Svensson. Enligt Paul passar purjolökarna bäst till lamm.

Receptet är hämtat ur boken Paul grillar (Norstedts). Köp den på Bokus för 188 kr.

Utskriftsvänlig version

Purjolök med honung, getost och lavendel med sökord som getost, paul svensson, grillfest, purjolök och grilla

Ingredienser (6 portioner)

  • 6 purjolökar
  • 100 g getost
  • 4 msk flytande honung
  • 4 kvistar lavendel
  • 2 kvistar timjan
  • havssalt
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Grilla purjolökarna runt om tills de är helt kolsvarta och mjuka.
  2. Låt purjolökarna svalna på en skärbräda. Lyft av det yttersta lagret och snitta nästan helt igenom på längden.
  3. Smula i getosten, ringla över honungen och strö finplockad lavendel och timjan över.
  4. Lägg purjolökarna på aluminiumfolie och gratinera på grillen under lock.
  5. Avsluta med att smaka av med salt, peppar och olivolja.

Kommentera detta Purjolök med honung, getost och lavendel recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013