Recept rostade hasselnötter

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Rostade hasselnötter

Rostar man sina hasselnötter får de en extra smakdimension. De blir då lämpliga att äta som de är eller ha i müsli. De kan även hackas och användas som topping på glass. Vill man kan man mala dem till mjöl och bli en ingrediens i hemgjord nougat.

Utskriftsvänlig version

Rostade hasselnötter med sökord som hasselnötter, nötter, snacks, fredagsmys och lchf

Ingredienser (1 portion)

  • hasselnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg nötterna i en ungsfast form och rosta dem i ca 15 minuter.
  3. Låt svalna lite.
  4. Ta bort skalet genom att gnugga nötterna i en ren kökshandduk.

Kommentera detta Rostade hasselnötter recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013