Recept rostade kastanjer

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Rostade kastanjer

Kastanjer från Medelhavsregionen är en delikatess och kan, om de ugnsrostad, ätas både som en enkel efterrätt eller som tillbehör till fågel. De kastanjeträd som har ätbara kastanjer växer bara undantagsvis i Sverige och då bara i de mest gynnsamma biotoperna i södra Sverige och de ger nästan aldrig någon användbar frukt.

Utskriftsvänlig version

Rostade kastanjer med sökord som medelhavsmat, salt, smör, efterrätt och december

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 kg färska kastanjer
  • 50 g smör
  • havssalt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär ett kryss i toppen på varje kastanj med en vass kniv och bred ut dem i en långpanna.
  3. Grädda dem i ugnen i ca 20 minuter. Kontrollera en kastanj så den är mjuk. Grädda annars 5 minuter till.
  4. Skala kastanjerna och ät dem med smör och havssalt.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

Kommentera detta Rostade kastanjer recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013