Recept rotsaker i ugn med skinka och fetaostsås

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Rotsaker i ugn med skinka och fetaostsås

En lättlagad och nyttig rätt som nästan lagar sig själv. Se dock till att hitta rotsaker av god kvalitet. Vill man lyxa till det lite extra ersätter man den rökta skinkan med lufttorkad skinka. En rätt med lågt GI.

Utskriftsvänlig version

Rotsaker i ugn med skinka och fetaostsås med sökord som palsternacka, skinka, potatis, gi och fetaost

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 1 stor sötpotatis
  • olivolja
  • havssalt
  • nymald svartpeppar
  • 200 g rökt skivad skinka
  • Fetaostsås
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 150 g riven fetaost
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ingredienserna till såsen i en skål och ställ den kallt.
  3. Skala rotsakerna och skär i jämnstora stavar. Lägg dem i en ugnsfast form. Ringla på olivolja.
  4. Baka i ugnen ca 20-30 minuter tills de känns mjuka.
  5. Ta ut rotsakerna och krydda dem.
  6. Servera med rökt skinka och fetaostsås.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Esprit du Silène (Frankrike, 89 kr, varunr: 2246)

Kommentera detta Rotsaker i ugn med skinka och fetaostsås recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013