Stekt makrill med rårörda lingon och stuvad bladspenat

Somrarna brukar jag tillbringa på västkusten och frossa i goda västerhavsfiskar. Visserligen vet jag att en del bofasta anser att fisken är som sämst på sommaren för att vattnet är för varmt. Sant eller inte så lovar jag att min stekta sommarmakrill är underbart god.

Ingredienser (4 portion)

smör till pannan
6-10 makrillar (2-3 filéer per person)
dill
salt och nymalen svartpeppar
Stuvad bladspenat
2 msk smör till panna
500 g bladspenat
knappt 1 dl vispgrädde
salt och nymalen svartpeppar
Till servering och garnering
nykokt färskpotatis
rårörda lingon
citronklyftor
dill

Tillagning

Hetta upp smöret i en panna. Stek makrillfiléerna i 3-4 minuter på varje sida tillsammans med några dillkvistar. Smaka av med salt och peppar.

Hetta upp smöret till spenaten i en annan panna. Fördela spenaten i pannan och fräs den hastigt. Tillsätt grädden och låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.

Servera makrillen tillsammans med kokt färskpotatis, spenat och rårörda lingon. Garnera med citronklyfta och extra dill.

Fler liknande recept