Recept stifado

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Stifado

Traditionellt serveras stifado med bröd, oliver och fetast. Men numera är det inte ovanligt ta man får både pommes frites och ris till. Vill man kan man byta ut kalvköttet mot oxkött.

Utskriftsvänlig version

Stifado med sökord som kalv, gryta, lök, herrmiddag och kryddigt

Ingredienser (4 portioner)

  • 600-700 g benfritt kalvkött
  • ½ dl olivolja
  • 1 kg små gula lökar
  • 3-4 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • ca 1 liter vatten
  • ½ tsk malen kryddpeppar
  • 2-3 lagerblad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • havssalt

Tillagning

  1. Skär köttet i ca 3 cm stora bitar och bryn i olivoljan tillsammans med skalade lökar och finhackad vitlök.
  2. Häll i tomatpuré, vatten, kryddpeppar och salt.
  3. Rör om och låt puttra på svag värme i ca 1 timme.
  4. Smaka av med vitvinsvinäger och eventuellt mer salt och kryddpeppar.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

Kommentera detta Stifado recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013