Recept tapenade

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Tapenade

Klassisk sydfransk olivröra som man bäst äter med en baguette.

Utskriftsvänlig version

Tapenade med sökord som oliver, provence, röra, kapris och medelhavsmat

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 dl hackade svarta urkärnade oliver
  • ½ dl kapris
  • ½ dl hackade sardeller
  • 1 liten finhackad vitlöksklyfta
  • ½ dl olivolja
  • 1 nypa grovmalen svartpeppar

Tillagning

  1. Stavmixa oliver och sardeller hastigt.
  2. Tillsätt kapris och vitlök och mixa till en jämn massa.
  3. Blanda ner olivoljan lite i taget med en sked.
  4. Smaka av med peppar.
  5. Servera med baguette.

1 kommentar

  1. Raimo:

    5 stjärnor

    smaskens

Totalbetyg: 5 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Tapenade recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013