Recept thailändsk kyckling

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Thailändsk kyckling

Lagom het kycklingrätt med thailändska smaker. Servera med ris.

Utskriftsvänlig version

Thailändsk kyckling med sökord som kycklingfilé, curry, chili, kokos och enkelt

Ingredienser (4 portioner)

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk smör
  • 2 klyftor vitlök
  • ½ chilipepparfrukt
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 lime
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar

Tillagning

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. Bryn dem i smör tillsammans med hackad eller pressad vitlök.
  3. Krydda med salt och peppar.
  4. Tillsätt hackad chilipepparfrukt, röd currypasta, saft och rivet skal från lime.
  5. Späd med buljong och låt allt koka ihop 8-10 minuter.
  6. Rör ner kokosmjölk, låt det koka upp och red av med vetemjöl utrört i lite vatten.
  7. Servera med ris och sallad.

Kommentera detta Thailändsk kyckling recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013