Recept torskgryta

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Torskgryta

Nyttig fiskgryta med massor av grönsaker.

Utskriftsvänlig version

Torskgryta med sökord som fiskgryta, torsk, musslor, räkor och potatis

Ingredienser (4 portioner)

  • 8 skalade potatisar
  • 1 purjolök
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 400 g fryst torsk
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 2 tsk körvel
  • 3 msk hackad dill
  • 1 liten burk musslor i vatten
  • 100 g nyskalade räkor

Tillagning

  1. Smula buljongen i en vid låg gryta och slå på vattnet.
  2. Skiva potatisen och lägg den i botten av grytan.
  3. Strimlad purjo och lägg den ovanpå.
  4. Koka upp på högsta värme.
  5. Skiva fiskblocket.
  6. När potatisen kokat upp och kokat några minuter lägger man fiskskivorna över och kryddar lätt med salt, peppar och körvel.
  7. Stäng av plattan, lägg på locket och låt koka färdigt på eftervärmen.
  8. Grytan är klar när fisken är genomstekt, lägger man i musslor, räkor och dill och hettar upp hastigt innan grytan serveras.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Fleur du Cap Chardonnay (Sydafrika, 87 kr, varunr: 2015)

Kommentera detta Torskgryta recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013