Recept ugnsbakad forell med pepparrotssås

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Ugnsbakad forell med pepparrotssåsStjärnrecept

Pepparrot och fisk är en förträfflig kombination, tycker jag. Dessutom piggar de kokta rödbetorna upp den annars lite bleka rätten.

Receptet är hämtat ur boken Fina feta fiskar (Norstedts). Köp den på Bokus för 186 kr.

Utskriftsvänlig version

Ugnsbakad forell med pepparrotssås med sökord som rödbetor, omega 3, lax, pepparrot och söndagsmiddag

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 stora laxforeller eller 3 mindre
  • 3 stora röda paprikor
  • 500 g färska rödbetor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 1 bit färsk pepparrot
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl kesella, 10 procent
  • salt och peppar
  • färska gröna örter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg fisken i en ugnssäker form och dela paprikorna på hälften. Lägg dessa med skinnsidan upp på ett annat fat. Har du varmluftsugn kan du använda två plåtar på olika höjd om det blir trångt. Låt fisken stå ca 15 minuter och paprikorna tills det blivit lite bubblor på ytan. Lägg paprikorna i en plastpåse och fisken under en bit folie.
  3. Koka rödbetorna mjuka. Låt dem svalna och skala dem sedan. Skär rödbetorna i bitar och dra skalet av paprikorna. Skär paprikorna i mindre bitar och blanda med rödbetorna. Häll över olivolja, vinäger, salt och peppar.
  4. Riv pepparroten och blanda med creme fraiche och kesella. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pilla av skinnet från fiskarna och dela upp köttet i fileer. Lägg på tallrikar eller ett serveringsfat och servera med salladen, såsen och lite gröna örter.

Kommentera detta Ugnsbakad forell med pepparrotssås recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013