Recept ugnsrostade rotfrukter

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Ugnsrostade rotfrukter

Ett gott tillbehör som man kan variera med olika örtkryddor och rotfrukter. Rotfrukter är både billiga och innehåller nyttiga vitaminer, fibrer och mineraler.

Utskriftsvänlig version

Ugnsrostade rotfrukter med sökord som vegetariskt, morot, rosmarin, potatis och palsternacka

Ingredienser (4 portioner)

  • 3 stora morötter
  • 1 palsternacka
  • 8 potatisar
  • 200 g rotselleri
  • 1 knippe rosmarin
  • olivolja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Skär rotfrukterna i stora bitar och lägg i en långpanna
  3. Häll över olivolja och krydda med salt och färsk rosmarin
  4. Rosta i c:a 35 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
  5. Rör om då och då.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Pech-Latt (Frankrike, 93 kr, varunr: 2233)

Kommentera detta Ugnsrostade rotfrukter recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013