Recept vattenmelon med fetaost och mynta

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Vattenmelon med fetaost och myntaStjärnrecept

Fetaost och vattenmelon är en fantastisk kombination i sommarvärmen. Ett glas svalkande anisbrännvin ger också en spännande smakkombination. I Turkiet heter brännvinet raki, i Grekland ouzo och i Frankrike pastis.

Receptet är hämtat ur boken Medelhavsmat till vardag & fest (Prisma). Köp den på Bokus för 198 kr.

Utskriftsvänlig version

Vattenmelon med fetaost och mynta med sökord som fetaost, melon, medelhavsmat, caroline hofberg och mynta

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 kg vattenmelon
  • 200 g fetaost
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk färsk mynta, hackad
  • nymalen svartpeppar

Tillagning

  1. Skär vattenmelonen i skivor och lägg upp på ett fat.
  2. Smula fetaosten över.
  3. Ringla över olivolja och strö på mynta, avsluta med några varv från pepparkvarnen.

Kommentera detta Vattenmelon med fetaost och mynta recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013