Vegetarisk gnocchi

En god somrig rätt som man också snabbt kan göra på halvfabrikat när man har bråttom. Om du vill göra gnocchin själv, se till att använd en mjölig potatis. T.ex. färskpotatis gör gnocchin klistrig och seg.

Ingredienser (4 portion)

Gnocchi
600 g mjölig potatis
1 uppvispat ägg
3 dl vetemjöl
200 g smält smör
1 tsk salt
Grönsaker
1 låda körsbärstomater
2 dl grönsaksbuljong
Topping
1 paket ärtskott
50 g parmesan

Tillagning

Koka potatisen i 20-30 minuter tills att de är helt mjuka. Häll av allt vatten och pressa dem med en potatispress.

Tillsätt salt, det uppvispade ägget och mjöl. Blanda samman och knåda på en mjölig yta.

Rulla till en lång korv och skär upp 1,5 x 2 cm stora bitar.

Koka gnocchin i 2-3 minuter i lättsaltat vatten. De är färdiga när de flyter upp till ytan.

Koka upp 2 dl grönsaksbuljong i en kastrull.

Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek hastigt körsbärstomater och gnocchi i ett par minuter.

Servera med buljong i botten av en djupare tallrik, fyll på med gnocchi och körsbärstomater och toppa med ärtskott och parmesanost.

Fler liknande recept