Vegetarisk supersallad

Nyttig vetetarisk sallad med snygg grön färg. Salladen kan lätt göras helt vegansk om man byter ut fetaosten mot tofu. Se dock till att hitta bra tofu.

Ingredienser (4 portion)

1 färskt broccolihuvud
2 dl quinoa
1 avokado
1 citron eller lime
1 kruka färsk bladpersilja
1 kruka färsk mynta
¾ dl kallpressad rapsolja
1-2 tsk dijonsenap
1-2 tsk soja
2-3 msk pumpafrön
2 dl ärtskott
2 dl alfalfagroddar

Tillagning

Koka upp vatten med lite salt i.

Dela broccolin i mindre buketter. Koka i 2 minuter i vattnet. Häll av vattnet och skölj broccolin med kallt vatten.

Skölj och koka sedan quinoan enligt anvisningar på förpackningen.

Skär avokadon i tärningar och pressa därefter över citronen. Salta.

Mixa persilja, mynta och hälften av den kokta broccolin med oljan. Smaksätt med dijonsenap och soja. Blanda med den kokta quinoan.

Blanda resten av broccolibitarna med ärtskott, alfalfagroddar, avokado
och quinoaröran. Toppa med pumpafrön.

Fler liknande recept