Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Baingan bharta (indisk auberginecurry)

Ingredienser (1 portion)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och halvera auberginen.
  3. Lägg auberginen med snitt ytan nedåt i en ungsfast form.
  4. Rosta auberginen i ca 30 minuter.
  5. Ta ut ur ugnen, avlägsna skalet och mosa. Ställ åt sidan.
  6. Hetta upp en stekpanna med olja. Fritera kummin, ingefära och grön chili.
  7. Tillsätt lök och stek den brun.
  8. Mixa i salt, chilipulver och gurkmeja.
  9. Tillsätt tomater och stek dem mjuka.
  10. Tillsätt auberginen and koka i 10-15 minuter under omrörning.
  11. Smaka av med garam masala och dekorera med färsk koriander.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Arthur Metz Gewurztraminer (Frankrike, 89 kr, varunr: 5249)

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?