Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Bräserad bogstek med syltade vitlökar och kummininlagd rödkål

Ingredienser (4 portioner)

Tillagning

  1. Skär bogen i fyra bitar och gnid in med salt, socker, peppar och vitlök. Lägg köttet i plastpåse och marinera i kylen över natten. Skölj köttet i kallt vatten och torka det med hushållspapper, eller en kökshandduk. Bryn i olja och lägg i en kastrull. Täck med öl och oka upp. Sjud köttet i 45 minuter tills det är mört. Ta upp köttet och sila buljongen. Koka ner 1 dl av buljongen tillsammans med köttet tills skyn blivit simmig och tjock. Servera med rödkål och syltade vitlöksklyftor.
  2. Kummininlagd rödkål: Strimla rödkålen fint och blanda med salt, mald kummin och äppelcidervinäger. Låt gärna kålen dra i kylen över natten.
  3. Syltade vitlökar: Gör en lag på ättika, socker och vatten. Koka de skalade vitlöksklyftorna i mjölk i 15 minuter tills de är mjuka men inte mosiga. Skölj i kallt vatten och lägg i ättikslagen.

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?