Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Chokladkaka med chokladglasyr

Ingredienser (12 portioner)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg 300 g hackad mörk choklad och smör i en kastrull. Värm svag värme och rör till en mjuk smet. Ställ åt sidan.
  3. Lägg ägg och strösocker i en skål och vispa pösigt (ca 6 minuter).
  4. Vänd ner mandel, blanda mjöl och bakpulver och sikta ner. Rör sist ner chokladsmeten i äggblandningen.
  5. Häll smeten i en smord 23 cm stor kakform med bakplåtspapper i botten och grädda i 45 minuter eller tills kakan är genomgräddad (använd provsticka). Låt kakan svalna i formen.
  6. Gör i ordning chokladglasyren genom att hetta upp grädde i en kastrull tills den nästan kokar och ta den från plattan.
  7. Rör ner resterande hackad choklad och fortsätt röra till en jämn smet.
  8. Bred ut glasyren på kakan. Ställ kallt i väntan på servering.
  9. Skär kakan i tårtbitar och servera med blandade bär och vispgrädde.

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?