Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Fasan i lergryta

Ingredienser (2 portioner)

Tillagning

  1. Lägg lergrytan i blöt 2 timmar före användning.
  2. Skölj och torka av fasanen.
  3. Gnid den invändigt med citron, salt och svartpeppar både ut- och invändigt.
  4. Lägg fasanen i lergrytan.
  5. Häll på vinet och strö över örtkryddorna.
  6. Ställ in i kall ugn.
  7. Sätt ugnen på drygt 225 grader och stek i c:a 1 ½ timme.
  8. Ta vara på skyn, späd med grädde och red den till en god sås.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera med kokt ris eller potatis.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Castellane Brut (Frankrike, 239 kr, varunr: 7557)

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?