Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Frukttartelette

Ingredienser (12 portioner)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela smöret i mindre bitar och blanda det med mjöl, vatten och strösocker till en deg.
  3. Kavla ut degen och ta ut 12 rundlar med ett mått med c:a 7 cm i diameter.
  4. Klä tarteletteformar med degrundlarna, gör små hål med en gaffel i bottnen och låt dem stå i kylen 10 minuter.
  5. Täck varje skal med bakplåtspapper och fyll dem med ris eller torkade gula ärtor.
  6. Grädda dem 10 minuter.
  7. Ta bort papper och ris- eller ärtfyllning och grädda ytterligare 5–7 minuter.
  8. Låt dem kallna helt innan du fyller dem.
  9. Vispa ihop philadelphiaost, florsocker och citronsaft.
  10. Lägg blandningen i formarna.
  11. Lägg på valfri skivad frukt.
  12. Värm äppelgelé tills den smält och pensla den rikligt över frukten.

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?