Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Grissini

Ingredienser (20 portioner)

Tillagning

  1. Lös upp jästen i vattnet.
  2. Rör i hälften av vetemjölet. Blanda i saltet och olivoljan.
  3. Rör ner resten av mjölet och blanda till en lös deg.
  4. Låt degen jäsa i ca 20 minuter till dubbel storlek.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Dela degen i två delar och kavla ut med rikligt med mjöl till ½ cm tjocklek.
  7. Pensla med vatten. Skär i 1 cm breda remsor. Skruva remsorna och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  8. Låt jäsa i 15 minuter.
  9. Baka i ugnen i 20-25 minuter, tills de är gyllenbruna.
  10. Tips: Om bröden inte blir helt spröda kan man eftertorka dem i ugnen genom att stänga av värmen och öppna luckan.

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?