Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Halloncheesecake med browniebotten

Ingredienser (12 portioner)

Tillagning

 1. Värm ugnen till 180 grader.
 2. Browniebotten: Grovhacka chokladen lägg i en värmetålig skål och sätt den över en kastrull med sjudande vatten. Låt chokladen smälta.
 3. Lägg smör och socker i en elektrisk mixer med en flatblandare och blanda väl.
 4. Tillsätt äggen, ett i taget, blanda väl och skrapa ner oblandade ingredienser från sidan av skålen med en slickepott.
 5. Tillsätt mjölet lite i tagen och blanda väl efter varje tillsats. Vrid sedan mixern upp till högre hastighet och slå en stund tills smeten är jämn.
 6. Häll långsamt i den smälta chokladen och blanda väl. Häll i en 30 cm x 23 cm x 5 cm djup bakplåt, klädd med bakplåtspapper och släta över med en slickepott.
 7. Cheesecake: Smält den vita chokladen på samma sätt som den mörka chokladen.
 8. Blanda philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker i en elektrisk mixer med flatblandare och blanda på låg hastighet tills massan är slät och tjock.
 9. Tillsätt 1 ägg i taget under omkörning. Skrapa ner oblandade ingredienser från sidan av skålen med en slickepott. Blandningen bör vara mycket smidig och krämig.
 10. Tillsätt den smälta vita chokladen och vrid mixern till en högre hastighet en kort stund.
 11. Skeda ut cheesecaken över browniebottnen och släta till med en slickepott.
 12. Grädda i 30-35 minuter tills kanterna fått lite färg.
 13. Låt svalna helt och ställ därefter i kylskåp i minst 3 timmar, men det blir allra godast om den får stå över natten.
 14. Hallongrädde: Häll grädde, florsocker och tinade hallon i en skål och vispa fast, men inte hård. Bred ut grädden på cheesecaken.
 15. Skär cheesecaken i 12 fyrkanter. Dekorera med färska hallon.

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?