Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Hjärtegod kycklingpasta

Ingredienser (4 portioner)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bryn kycklingfilén gyllene runt om i lite matfett i teflonpanna.
  3. Krydda med salt, peppar och dragon.
  4. Lägg kycklingfiléerna i en ungsfast form.
  5. Häll citronsaft och cider över filéerna.
  6. Stek kycklingen klar mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  8. Ringla över lite av skyn från kycklingen och blanda pastan med hackad persilja och rivet citronskal.
  9. Skiva kycklingen till två tunna skivor. Dock inte helt igenom. Vik upp så att den ser ut som ett hjärta. Strö på persilja
  10. Ät kycklingen tillsammans med pastan.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: La Gascogne par Alain Brumont (Frankrike, 79 kr, varunr: 2882)

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?