Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Inbakad oxfilé

Ingredienser (4 portioner)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Salta och peppra oxfilén.
  3. Hetta upp stekpannan med lite smör och bryn oxfilén runtom.
  4. Lägg oxfilén en bit in på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet. Rulla ihop degen runt köttet och se till att fästa ordentligt.
  5. Pensla med äggula runtom och stek i ugnen ca 20-30 min (tills innertemperaturen är 58-60 grader).
  6. Låt oxfilén vila i ca 15 min innan servering.
  7. Skala rotselleri och potatis och skär i mindre bitar, koka i buljong. Häll av buljongen och spara den.
  8. Mixa till en slät puré, tillsätt mer buljong om det behövs.
  9. Smaka av med salt och svartpeppar.
  10. Skär oxfilén i skivor. Servera med en klick rotselleripuré och grönsaker.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: El Pedrosal (Spanien, 87 kr, varunr: 2389)

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?