Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Julkorv

Ingredienser (25 portioner)

Tillagning

  1. Skär bogfläsk i mindre bitar och mal det en gång genom köttkvarnens fina skiva.
  2. Mal det sedan en gång till tillsammans med fläskfärs, nötfärs och potatis.
  3. Blanda färsen med kryddor och potatismjöl.
  4. Rör ner buljong och mjölk, blanda väl.
  5. Prova så att kryddningen blivit bra genom att koka en stor klick färs i vatten.
  6. Stoppa smeten i väl rengjorda krokjälster.
  7. Stoppa mycket löst, jälstren ska endast vara halvfyllda, annars spricker korven vid kokningen.
  8. Knyt av i lagom långa korvar med bomullssnöre.
  9. Stick små hål i skinnet så att luften går ur.
  10. Dela i lagom längder för kokningen.
  11. Saltblandning: Rör samman salt och strösocker.
  12. Gnid in korvarna i saltblandningen.
  13. Låt ligga kallt i c:a ett dygn.
  14. Koka upp vatten, lök och kryddor.
  15. Koka korven i omgångar på svag värme i c:a 20 minuter.

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?