Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Kinesisk biff

Ingredienser (4 portioner)

Tillagning

  1. Blanda ingefära, sesamolja, bakpulver, maizena, teriyakisås, Worcestershiresås och honung. Marinera i c:a 1 timme.
  2. Koka riset.
  3. Ta köttet ur marinaden.
  4. Skär det i ½-cm tjocka skivor som sen delas på mitten. (Spara marinaden.)
  5. Hetta upp matfett i en stekpanna eller wokpanna.
  6. Stek köttet hastigt på medelhög värme i max 1 minut på varje sida.
  7. Häll på marinaden och sänk till medellåg värme.
  8. Låt puttra i några minuter. Tillsätt vatten och tag av pannan från plattan.
  9. Strö på sesamfrön och servera med ris och kokta grönsaker.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Deidesheimer Herrgottsacker Riesling Spätlese (Tyskland, 89 kr, varunr: 50421)

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?