Annons

Behöver du bläck till din skrivare?

Köttpiroger

Ingredienser (12 portioner)

Tillagning

  1. Smält smöret och späd ut med väskan och värm till den är runt 40 grader.
  2. Häll ner nästan allt mjöl i en degbunke och blanda med torrjäst och salt.
  3. Blanda i äggen (men spara lite till penslingen)
  4. Blanda ordentligt och häll i degspadet och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa i 30 minuter.
  5. Hacka den gula löken fint och tärna paprikan fint. Fräs dem i olja.
  6. Smula i köttbuljongtärningen, tillsätt chilipepparn och vattnet. Låt det koka i några minuter.
  7. Rör ner paprikapulver, rödlök, oregano och spiskummin. Låt koka någon minut.
  8. Red med maizenaredningen.
  9. Smaka av med salt och honung.
  10. Sätt ugnen på 200 grader.
  11. Dela upp degen i 12 bitar och kavla ut dessa till ovala 1 cm tjocka rundlar.
  12. Fördela fyllning, hacklade ägg och olivdelar. Vik ihop till halvmånar. Knip ihop ordentligt.
  13. Placera pirogerna på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med ägg.
  14. Grädda mitt i ugnen i ca 17-20 minuter.
  15. Servera med en fräsch sallad.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

Annons

Behöver du bläck till din skrivare?